Overslaan en naar de inhoud gaan

Binnenkort in Roermond: friet met... Nutella

Geplaatst opdonderdag 11 februari 2016 - 11:08

In Japan bestaat het al een paar jaar maar voortaan is het ook in Roermond te krijgen. Friet Nutella.

De twee vestigingen van Piet Friet, één op het retailpark en de ander in het Outlet Center, hebben de op het eerste gezicht merkwaardige friet-mèt vanaf zondag op de kaart staan.

Chocoladesaus
Voor zoetekauwen die niet van de Italiaanse hazelnootpasta houden, introduceert de Roermondse mini-keten ook de friet met chocoladesaus. Die is ook nog eens een kwartje goedkoper, en kost daarmee € 3,15 in plaats van 3,40.

Smaaktest
Het idee om de chocofriet in Nederland te introduceren komt van de lokale horecamagnaat Wim Cox. Nadat hij lucht kreeg van de ongewone frietsaus besloot hij zelf de proef op de som te nemen. De combinatie viel zo goed in de smaak dat hij besloot de friet op de kaart te zetten.

Knop om
"Het is vooral de mindset dat hartig en zoet niet bij elkaar passen. We merken dat de knop even om moet", aldus de Roermondse horeca-ondernemer.

Een Japanse advertentie voor friet-chocoladesaus.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en lees vier weken lang gratis de digitale krant

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

patat 1Limburg
Limburgse maakt kans op vakprijs frituurbranche
Chocoladefriet in Roermond: 'best wel lekker'
Karl Lagerfeld en Ted Baker naar Outlet Roermond
ANP
Topkok Ron Blaauw adviseur Limburgse bistrobar
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen