Overslaan en naar de inhoud gaan

Binnen twee weken duidelijkheid over Kerststad Valkenburg

Geplaatst opdinsdag 6 oktober 2020 - 8:16

Uiterlijk 19 oktober is duidelijk of het winterevenement Kerststad Valkenburg doorgaat of niet.

Dat zegt burgemeester Jan Schrijen van Valkenburg aan de Geul maandagavond tijdens de raadsvergadering in zijn gemeente. Hij deed de toezegging na vragen van diverse politieke partijen.

Kerstmarkten in Duitsland en België
Die geven tijdens de vergadering aan dat kerstmarkten in Duitsland en België niet doorgaan vanwege het rondwarende coronavirus.

Onzekerheid
Over Kerststad Valkenburg bestaat al sinds eind augustus onzekerheid. Het evenement telt drie pijlers en daarvan gaan er twee sowieso niet door: de kerstmarkt in de Fluweelengrot en de kerstparade. De derde pijler is de kerstmarkt in de Gemeentegrot.

Lees ook: Valkenburg schrapt ook Kerstparade door coronavirus

Oordeel
Kerststad Valkenburg trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers en is economisch belangrijk voor de toeristische gemeente. Wethouder Claudia Bisschops (Evenementen) hoopt dat Kerststad Valkenburg door kan gaan, maar noemt het oordeel van de Veiligheidsregio Limburg-Zuid leidend in deze.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen