Overslaan en naar de inhoud gaan

Binnen twee jaar stamceltherapie tegen dwarslaesie

Geplaatst opdonderdag 12 november 2015 - 10:38

Binnen nu en twee jaar brengt een bundeling van Zuid-Limburgse bedrijven een stamceltherapie voor dwarslaesie op de markt.

Hiermee wordt het mogelijk mensen met een acute dwarslaesie te behandelen om ernstige gezondheidsschade te voorkomen.

Functies uitvallen
Dat meldt Brightlands, een Limburgs samenwerkingsverband van bedrijven, wetenschappers en studenten. Bij een dwarslaesie wordt het ruggenmerg beschadigd, waardoor lichamelijke functies uitvallen. Patiënten raken verlamd, incontinent en kunnen soms niet meer zelfstandig ademen.

Ontstekingen afremmen
Met de therapie moeten stamcellen ontstekingen in het zenuwweefsel afremmen en daarmee de afbraak van de zenuwverbindingen voorkomen. De betrokken bedrijven Amarna Stem Cells, PathoFinder en Maastricht Instruments alsmede universiteit en ziekenhuis MUMC in Maastricht werken aan een complete procedure om patiënten te behandelen. Hierbij worden in korte tijd eigen, gezuiverde stamcellen bij de patiënt teruggeplaatst waardoor dreigende ontstekingen in de kiem worden gesmoord.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bacterie uitgebroken in ziekenhuis Maastricht
Sigaret massaal in de ban bij Limburgse ziekenhuizen
Tuberculose dokter ziekenhuis ziekte
Ziekenhuizen nemen heel veel extra personeel aan
Onderzoek: nog 10 tot 15 zwangere vrouwen in onzekerheid
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen