Overslaan en naar de inhoud gaan

Binnen maand uitsluitsel over verhoor Teeven in zaak-Van Rey

Geplaatst opdinsdag 8 september 2015 - 20:08

De verwachting is dat de rechtbank in Rotterdam binnen drie tot vier weken beslist of oud-staatssecretaris Fred Teeven als getuige wordt opgeroepen in de zaak tegen oud-wethouder Jos van Rey van Roermond.

Eind deze week of begin volgende week maakt de rechtbank de precieze datum van de uitspraak bekend.

Nieuw verzoek
Tijdens de tweede regiezitting pleitte de advocaat van Van Rey, Gitte Stevens, opnieuw voor het horen van Teeven over de verdwenen telefoontap van een gesprek met Van Rey. Het Openbaar Ministerie is daartegen omdat alles zou wijzen op een toevallige technische storing en geen vooropgezet plan.

Storing
In september 2012 had Van Rey een gesprek met Teeven over de burgemeestersbenoeming in Roermond. In die tijd werd de telefoon van Van Rey afgeluisterd. Maar het gesprek werd niet opgenomen door een tapstoring.

Andere verhoren
De rechtbank in Rotterdam moet ook uitspraak doen over het verzoek van de verdediging om nog nieuwe getuigen te horen of getuigen die al verhoord zijn nogmaals op te roepen vanwege verklaringen van andere getuigen. Eerder ging de rechtbank akkoord met het horen van 79 getuigen. Het OM verwacht dat die verhoren op 8 december zijn afgerond. Maar de advocaat van Van Rey vindt dat veel te optimistisch.

Komend voorjaar
Tijdens de regiezitting werd ook duidelijk dat de rechtbank nog steeds in april of mei wil beginnen met de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen Van Rey, projectontwikkelaar Piet van Pol en oud-wethouder Tilman Schreurs van Roermond.

Lees meer over de zaak-Van Rey

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

OM ziet verhoor Teeven in zaak-Van Rey niet zitten
Rechtbank verwerpt nader onderzoek naar 'Teeven-tap'
Van Rey: Wanneer wordt helpen ronselen?
OM heeft niet gelekt in zaak-Van Rey
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen