Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Binnen drie jaar vijftig kilo kweekhamburgers in restaurants

Geplaatst opzaterdag 13 april 2019 - 22:21

Binnen drie jaar moet er wekelijks vijftig kilo aan kweekvlees geproduceerd worden in Maastricht.

Dat verwacht Mark Post, de professor van de Universiteit Maastricht die in 2013 de allereerste hamburger bakte, gemaakt van vlees geproduceerd in een laboratorium.

Negen euro
Die vijftig kilo zal geleverd worden aan een select aantal restaurants die het vlees in hun menu gaan verwerken. Op dit moment liggen de kosten van een laboratoriumburger op zo'n negen euro. Dat is nog steeds duurder dan een normale hamburger in de supermarkt, maar toch alweer een stuk goedkoper dan de 200.000 euro die de allereerste burger in 2013 kostte.

Op termijn goedkoper
"Ons doel is om op termijn goedkoper te zijn dan het echte vlees in de supermarkt", legt Post uit op de site van de universiteit. "Ik durf niet te zeggen wanneer dat gaat zijn. Vijf jaar geleden had ik gezegd: 'Over tien tot vijftien jaar', maar aangezien er ook andere bedrijven aan werken, kan dat het prijsniveau ook beïnvloeden."

Ribs
Post koos destijds voor hamburgers, omdat het de voorkeur was van de grote investeerder, de Russische Google-baas Sergey Brin. Zelf wilde de professor voor worst gaan. Zodra burgers in grote hoeveelheden geproduceerd kunnen worden, wil Post toch weer verder met een op varkensvlees gebaseerd product: ribs.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen