Overslaan en naar de inhoud gaan

BinckBank Tour scheert met tijdrit langs provinciegrens

Geplaatst opwoensdag 30 september 2020 - 22:48

Een korte tijdrit, net over de grens in het Belgische Riemst, is vrijdag het routeboek voor de vierde etappe van de de BinckBank Tour. Daarmee is een oplossing gevonden voor de afgeblazen finish van de wielerronde in Sittard-Geleen.

De meerdaagse etappewedstrijd over Belgische en Nederlandse bodem is door de coronacrisis behoorlijk overhoop gehaald. Na het wegvallen van de geplande tijdrit in Vlissingen woensdag, heeft de BinckBank Tour een nieuwe tegenslag weten te voorkomen.

Tijdrit
Met dank aan de gemeente Riemst, onder de rook van Maastricht, waar vrijdag een tijdrit van 8,14 km wordt afgewerkt. In deze korte etappe zit ook de beklimming van de Slingerberg. Riemst stond eigenlijk op de rol als startplaats voor de vierde etappe die zou eindigen met de meet in de gemeente Sittard-Geleen.

Mark Vos, burgemeester van Riemst spreekt van een logistiek huzarenstukje. Volgens hem zet de tijdrit zijn gemeente op de kaart. "Elke wielerliefhebber zal Kanne, één van de mooiste dorpen van ons land, ontdekken, net als onze Slingerberg."

Etappekoers
Met de tijdrit die de Limburgse provinciegrenzen scheert, heeft de organisatie van de BinckBank Tour in korte tijd weer wat lucht gekregen. Woordvoerder Gert Van Goolen: "Net als in Aalter, waar we donderdag met een hertekende rit de etappekoers kunnen vervolgen, zijn we ook in dit geval de gemeente Riemst erg dankbaar om deze oplossing mede mogelijk te maken. De renners kunnen er weer drie dagen tegenaan."

Na de tijdrit in Riemst volgt zaterdag de slotkoers van Ottignies-Louvain-la-Neuve naar Geraardsbergen over een afstand van 183 km.

Lees ook: Coronamaatregelen zetten streep door BinckBank Tour

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen