Overslaan en naar de inhoud gaan

BinckBank Tour scheert met tijdrit langs provinciegrens

Geplaatst opwoensdag 30 september 2020 - 22:48

Een korte tijdrit, net over de grens in het Belgische Riemst, is vrijdag het routeboek voor de vierde etappe van de de BinckBank Tour. Daarmee is een oplossing gevonden voor de afgeblazen finish van de wielerronde in Sittard-Geleen.

De meerdaagse etappewedstrijd over Belgische en Nederlandse bodem is door de coronacrisis behoorlijk overhoop gehaald. Na het wegvallen van de geplande tijdrit in Vlissingen woensdag, heeft de BinckBank Tour een nieuwe tegenslag weten te voorkomen.

Tijdrit
Met dank aan de gemeente Riemst, onder de rook van Maastricht, waar vrijdag een tijdrit van 8,14 km wordt afgewerkt. In deze korte etappe zit ook de beklimming van de Slingerberg. Riemst stond eigenlijk op de rol als startplaats voor de vierde etappe die zou eindigen met de meet in de gemeente Sittard-Geleen.

Mark Vos, burgemeester van Riemst spreekt van een logistiek huzarenstukje. Volgens hem zet de tijdrit zijn gemeente op de kaart. "Elke wielerliefhebber zal Kanne, één van de mooiste dorpen van ons land, ontdekken, net als onze Slingerberg."

Etappekoers
Met de tijdrit die de Limburgse provinciegrenzen scheert, heeft de organisatie van de BinckBank Tour in korte tijd weer wat lucht gekregen. Woordvoerder Gert Van Goolen: "Net als in Aalter, waar we donderdag met een hertekende rit de etappekoers kunnen vervolgen, zijn we ook in dit geval de gemeente Riemst erg dankbaar om deze oplossing mede mogelijk te maken. De renners kunnen er weer drie dagen tegenaan."

Na de tijdrit in Riemst volgt zaterdag de slotkoers van Ottignies-Louvain-la-Neuve naar Geraardsbergen over een afstand van 183 km.

Lees ook: Coronamaatregelen zetten streep door BinckBank Tour

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen