Overslaan en naar de inhoud gaan

BinckBank Tour kent etappefinish in Sittard-Geleen

Geplaatst opdonderdag 16 juli 2020 - 16:23

Sittard-Geleen is één van de finishplaatsen van de BinckBank Tour. Op vrijdag 2 oktober finisht de voorlaatste rit van de etappekoers door Nederland en België op de wielerbaan van het Tom Dumoulin Bike Park.

In 2018 was Sittard-Geleen voor het laatst finishplaats van een etappe in de BinckBank Tour.

Duitsland
De organisatie van de BinckBank Tour maakte een maand geleden al grotendeels het parcours bekend. Één etappe ontbrak nog. Donderdagmiddag werd tijdens de officiële presentatie van het parcours bekend dat die etappe het peloton zal leiden van Riemst, vlak over de grens bij Maastricht, naar Sittard-Geleen. De renners zullen tijdens de etappe onder meer de Cauberg aandoen, waar de gouden kilometer plaatsvindt. Tijdens die gouden kilometer zijn in korte tijd diverse bonificatieseconden te verdiend. De renners rijden ook een stuk over Duits grondgebied.

Geld
Het feit dat Sittard-Geleen dit jaar weer finishplaats is, heeft de gemeente mede te danken aan het naburige Selfkant. De burgemeester van Selfkant, Herbert Corsten, trof de organisatie van het plaatselijke wielercomité afgelopen jaar op het Oktoberfest in Sittard. Daar stelde de gemeente Selfkant voor om de samenwerking te zoeken. Als tegenprestatie wordt een klein deel van de etappe over Duits grondgebied gereden en is er een aantal wieleractiviteiten in de gemeente Selfkant.

Coronavirus
Door het coronavirus vindt de BinckBank Tour dit jaar niet plaats in augustus, maar van 29 september tot en met 3 oktober. Het aantal dagen van de etappekoers is ook ingekort, van zeven naar vijf etappes. De finish van de laatste rit is zoals gewoonlijk op de Muur van Geraardsbergen. Een dag na de finish van de etappekoers start het drieluik van de Waalse klassiekers. Dat drieluik wordt afgesloten door de Amstel Gold Race op zaterdag 10 oktober.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen