Overslaan en naar de inhoud gaan

Bill Gates op één dag 48 miljoen rijker door Geleens bedrijf

Geplaatst opdinsdag 21 juli 2015 - 6:25

De rijkste mens op aarde, Bill Gates, had maandag een goede dag. Zijn 12 miljoen aandelen OCI werden 48 miljoen euro meer waard.

OCI bezit kunstmest- en melaminefabrieken in onder meer Geleen.

Fusie
De koers steeg met sprongen na het uitlekken van fusiegesprekken met de twee keer zo grote Amerikaanse concurrent CF Industries. Mogelijk wil CF OCI overnemen. Gates bezit 12,7 miljoen aandelen OCI. De koers van dat aandeel OCI steeg maandag met 14 procent van 27 euro naar 30,81 euro. Dat betekent voor Gates een koerswinst van 48 miljoen. Gates bezit nu in totaal voor 392 miljoen euro aandelen OCI.

De Egyptische tycoon Nassef Sawiris, die 29 procent van OCI bezit, werd maandag op papier 235 miljoen euro rijker.

Resultaat
Het bedrijf dat nu een beurswaarde van 6,5 miljard euro heeft, waarschuwde overigens dat het niet zeker is dat de onderhandelingen tot resultaat leiden. Volgens persbureau Bloomberg zouden OCI’s kunstmestfabrieken in Egypte en Algerije buiten de deal blijven.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kunstmestfabrikant OCI blijft na fusie in Nederland
Kunstmestfabriek OCI overgenomen
Fusie CF Industries en OCI in de maak
Kunstmestfabrikant OCI wil 100 miljoen per jaar besparen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen