Overslaan en naar de inhoud gaan

Bill Gates op één dag 48 miljoen rijker door Geleens bedrijf

Geplaatst opdinsdag 21 juli 2015 - 6:25

De rijkste mens op aarde, Bill Gates, had maandag een goede dag. Zijn 12 miljoen aandelen OCI werden 48 miljoen euro meer waard.

OCI bezit kunstmest- en melaminefabrieken in onder meer Geleen.

Fusie
De koers steeg met sprongen na het uitlekken van fusiegesprekken met de twee keer zo grote Amerikaanse concurrent CF Industries. Mogelijk wil CF OCI overnemen. Gates bezit 12,7 miljoen aandelen OCI. De koers van dat aandeel OCI steeg maandag met 14 procent van 27 euro naar 30,81 euro. Dat betekent voor Gates een koerswinst van 48 miljoen. Gates bezit nu in totaal voor 392 miljoen euro aandelen OCI.

De Egyptische tycoon Nassef Sawiris, die 29 procent van OCI bezit, werd maandag op papier 235 miljoen euro rijker.

Resultaat
Het bedrijf dat nu een beurswaarde van 6,5 miljard euro heeft, waarschuwde overigens dat het niet zeker is dat de onderhandelingen tot resultaat leiden. Volgens persbureau Bloomberg zouden OCI’s kunstmestfabrieken in Egypte en Algerije buiten de deal blijven.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kunstmestfabrikant OCI blijft na fusie in Nederland
Kunstmestfabriek OCI overgenomen
Fusie CF Industries en OCI in de maak
Kunstmestfabrikant OCI wil 100 miljoen per jaar besparen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen