Overslaan en naar de inhoud gaan

Biljarter Swertz wint ‘Limburgse’ nationale vijfkamp-finale

Geplaatst opzondag 1 april 2018 - 22:12

In een Limburgs onderonsje heeft biljarter Raymund Swertz zich gekroond tot de beste allround-biljarter van Nederland.

De 29-jarige Afferdenaar troefde in de vijfkamp-finale Heerlenaar Dave Christiani (37) af.

Invaller
Het is voor Swertz de eerste keer dat hij de titel pakt. Wel bouwde hij al een uitgebreid palmares op in individuele spelsoorten. Routinier Christiani won twee van de vorige drie edities van de vijfkamp, die iedere twee jaar wordt afgewerkt: in 2012 en 2014. In de editie van dit jaar, in Berlicum, werd hij pas daags voor het toernooi als invaller aan het achtkoppig deelnemersveld toegevoegd.

Vrij spel
De biljarters bestrijden elkaar in de allround-categorie in vijf disciplines: het vrij spel, twee kaderspelen, bandstoten en driebanden. Swertz won in de finale, die over twee dagen werd afgewerkt, de twee kaderspelen én het bandstoten, terwijl Christiani het vrij spel en driebanden op zijn naam schreef. Dat resulteerde in een 6-4 eindstand.

Overigens werd de finale zondag om een opmerkelijke reden zo’n uur onderbroken: een arbiter werd onwel en moest worden afgevoerd. Na die vervelende gebeurtenis beslechtte Swertz het titanenduel definitief in zijn voordeel.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen