Overslaan en naar de inhoud gaan

Biljarter Swertz wint ‘Limburgse’ nationale vijfkamp-finale

Geplaatst opzondag 1 april 2018 - 22:12

In een Limburgs onderonsje heeft biljarter Raymund Swertz zich gekroond tot de beste allround-biljarter van Nederland.

De 29-jarige Afferdenaar troefde in de vijfkamp-finale Heerlenaar Dave Christiani (37) af.

Invaller
Het is voor Swertz de eerste keer dat hij de titel pakt. Wel bouwde hij al een uitgebreid palmares op in individuele spelsoorten. Routinier Christiani won twee van de vorige drie edities van de vijfkamp, die iedere twee jaar wordt afgewerkt: in 2012 en 2014. In de editie van dit jaar, in Berlicum, werd hij pas daags voor het toernooi als invaller aan het achtkoppig deelnemersveld toegevoegd.

Vrij spel
De biljarters bestrijden elkaar in de allround-categorie in vijf disciplines: het vrij spel, twee kaderspelen, bandstoten en driebanden. Swertz won in de finale, die over twee dagen werd afgewerkt, de twee kaderspelen én het bandstoten, terwijl Christiani het vrij spel en driebanden op zijn naam schreef. Dat resulteerde in een 6-4 eindstand.

Overigens werd de finale zondag om een opmerkelijke reden zo’n uur onderbroken: een arbiter werd onwel en moest worden afgevoerd. Na die vervelende gebeurtenis beslechtte Swertz het titanenduel definitief in zijn voordeel.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen