Overslaan en naar de inhoud gaan

Biljarter Swertz wint ‘Limburgse’ nationale vijfkamp-finale

Geplaatst opzondag 1 april 2018 - 22:12

In een Limburgs onderonsje heeft biljarter Raymund Swertz zich gekroond tot de beste allround-biljarter van Nederland.

De 29-jarige Afferdenaar troefde in de vijfkamp-finale Heerlenaar Dave Christiani (37) af.

Invaller
Het is voor Swertz de eerste keer dat hij de titel pakt. Wel bouwde hij al een uitgebreid palmares op in individuele spelsoorten. Routinier Christiani won twee van de vorige drie edities van de vijfkamp, die iedere twee jaar wordt afgewerkt: in 2012 en 2014. In de editie van dit jaar, in Berlicum, werd hij pas daags voor het toernooi als invaller aan het achtkoppig deelnemersveld toegevoegd.

Vrij spel
De biljarters bestrijden elkaar in de allround-categorie in vijf disciplines: het vrij spel, twee kaderspelen, bandstoten en driebanden. Swertz won in de finale, die over twee dagen werd afgewerkt, de twee kaderspelen én het bandstoten, terwijl Christiani het vrij spel en driebanden op zijn naam schreef. Dat resulteerde in een 6-4 eindstand.

Overigens werd de finale zondag om een opmerkelijke reden zo’n uur onderbroken: een arbiter werd onwel en moest worden afgevoerd. Na die vervelende gebeurtenis beslechtte Swertz het titanenduel definitief in zijn voordeel.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen