Overslaan en naar de inhoud gaan

Biljarter Swertz wint ‘Limburgse’ nationale vijfkamp-finale

Geplaatst opzondag 1 april 2018 - 22:12

In een Limburgs onderonsje heeft biljarter Raymund Swertz zich gekroond tot de beste allround-biljarter van Nederland.

De 29-jarige Afferdenaar troefde in de vijfkamp-finale Heerlenaar Dave Christiani (37) af.

Invaller
Het is voor Swertz de eerste keer dat hij de titel pakt. Wel bouwde hij al een uitgebreid palmares op in individuele spelsoorten. Routinier Christiani won twee van de vorige drie edities van de vijfkamp, die iedere twee jaar wordt afgewerkt: in 2012 en 2014. In de editie van dit jaar, in Berlicum, werd hij pas daags voor het toernooi als invaller aan het achtkoppig deelnemersveld toegevoegd.

Vrij spel
De biljarters bestrijden elkaar in de allround-categorie in vijf disciplines: het vrij spel, twee kaderspelen, bandstoten en driebanden. Swertz won in de finale, die over twee dagen werd afgewerkt, de twee kaderspelen én het bandstoten, terwijl Christiani het vrij spel en driebanden op zijn naam schreef. Dat resulteerde in een 6-4 eindstand.

Overigens werd de finale zondag om een opmerkelijke reden zo’n uur onderbroken: een arbiter werd onwel en moest worden afgevoerd. Na die vervelende gebeurtenis beslechtte Swertz het titanenduel definitief in zijn voordeel.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen