Overslaan en naar de inhoud gaan

Biljarter Swertz moeiteloos naar Europese titel

Geplaatst opzondag 28 april 2019 - 12:53

Biljarter Raymund Swertz heeft de Europese titel in kader 71/2 op zijn naam geschreven. De biljarter uit Afferden is specialist in het kaderspel. In de finale had Swertz geen moeite tegen de Duitser Sven Daske.

Swertz bereikte de finale in Brandenburg door Eddy Leppens en Michel van Silfhout in de halve eindstrijd te verslaan.

Niet optimaal
"Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij bij de aanvang van het toernooi zeker niet optimaal voelde, en nog steeds ben ik niet topfit. Gezien onze spelstijlen was het duidelijk in mijn voordeel dat de finale op een nieuw laken werd gespeeld", was Swertz eerlijk. "Ik leg mij steeds meer toe op driebanden en dat is nu eigenlijk belangrijker voor mij geworden, waardoor ik een stuk minder train op mijn kaderspel."

Desalniettemin was hij blij met zijn titel. "Als het goed loopt, ben ik gelukkig nog steeds in staat een goed niveau te halen en ik ben dan ook blij met deze mooie titel", zei Swertz.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen