Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bijzondere vondst: Rotterdammer bezit antiek clublied VVV

Geplaatst opdonderdag 17 mei 2018 - 17:49

In Rotterdam is een stokoud clublied van VVV Venlo opgedoken waar bijna niemand het bestaan van afwist.

Volgens kenners is het een 'zeer bijzondere vondst'.

VVV-Marsch
De VVV- Marsch uit 1912 is een harmonica-melodie zonder zang. Waarschijnlijk is de plaat, ruim honderd jaar geleden, in een kleine oplage uitgebracht tijdens het tienjarig bestaan van de toen nog amateurclub uit Venlo .

Memorabilia-verzamelaar
De grammofoonplaat is in handen van een Rotterdamse verzamelaar. VVV-fan en memorabilia-verzamelaar Bart Maas uit Venlo was al in bezit van de tekst van een heel oud clublied, met dezelfde titel, uit ongeveer dezelfde periode.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen