Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijzondere vondst op kerkhof: deel van tank opgegraven

Geplaatst opmaandag 19 augustus 2019 - 13:17

Bij het delven van een graf op de natuurbegraafplaats in Sint Odiliënberg zijn maandagmorgen resten van een tank ontdekt.

Het gaat om een wiel van een rupsband, dat nagenoeg ongeschonden uit de grond is gehaald.

Shermantank
Volgens eigenaar Huub Kluijtmans is het wiel afkomstig van een Amerikaanse Shermantank uit 1944. Het rubber is onder de grond goed geconserveerd gebleven. Na het uitgraven van het wiel is het gat weer dichtgegooid. De overige resten van de tank blijven voorlopig gewoon onder de grond, aldus Kluijtmans.

Tentoonstellen
"We gaan de vondst veiligstellen." In het kader van 75 jaar bevrijding wordt het wiel waarschijnlijk tijdelijk tentoongesteld op de natuurbegraafplaats. "Soms zijn dingen toevallig, maar toeval bestaat niet, het is voorbestemd."

Het graf waar de kuil voor bedoeld was, komt nu op een andere plek.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen