Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijzondere vondst op kerkhof: deel van tank opgegraven

Geplaatst opmaandag 19 augustus 2019 - 13:17

Bij het delven van een graf op de natuurbegraafplaats in Sint Odiliënberg zijn maandagmorgen resten van een tank ontdekt.

Het gaat om een wiel van een rupsband, dat nagenoeg ongeschonden uit de grond is gehaald.

Shermantank
Volgens eigenaar Huub Kluijtmans is het wiel afkomstig van een Amerikaanse Shermantank uit 1944. Het rubber is onder de grond goed geconserveerd gebleven. Na het uitgraven van het wiel is het gat weer dichtgegooid. De overige resten van de tank blijven voorlopig gewoon onder de grond, aldus Kluijtmans.

Tentoonstellen
"We gaan de vondst veiligstellen." In het kader van 75 jaar bevrijding wordt het wiel waarschijnlijk tijdelijk tentoongesteld op de natuurbegraafplaats. "Soms zijn dingen toevallig, maar toeval bestaat niet, het is voorbestemd."

Het graf waar de kuil voor bedoeld was, komt nu op een andere plek.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen