Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijzondere vondst op kerkhof: deel van tank opgegraven

Geplaatst opmaandag 19 augustus 2019 - 13:17

Bij het delven van een graf op de natuurbegraafplaats in Sint Odiliënberg zijn maandagmorgen resten van een tank ontdekt.

Het gaat om een wiel van een rupsband, dat nagenoeg ongeschonden uit de grond is gehaald.

Shermantank
Volgens eigenaar Huub Kluijtmans is het wiel afkomstig van een Amerikaanse Shermantank uit 1944. Het rubber is onder de grond goed geconserveerd gebleven. Na het uitgraven van het wiel is het gat weer dichtgegooid. De overige resten van de tank blijven voorlopig gewoon onder de grond, aldus Kluijtmans.

Tentoonstellen
"We gaan de vondst veiligstellen." In het kader van 75 jaar bevrijding wordt het wiel waarschijnlijk tijdelijk tentoongesteld op de natuurbegraafplaats. "Soms zijn dingen toevallig, maar toeval bestaat niet, het is voorbestemd."

Het graf waar de kuil voor bedoeld was, komt nu op een andere plek.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen