Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijzondere geboorten in GaiaZOO Kerkrade

Geplaatst opvrijdag 12 februari 2016 - 12:38

In de Rainforest van GaiaZOO zijn afgelopen week een wolaap, saki en bongo geboren. Volgens de dierentuin gaat het met alle moeders en jongen goed.

De geboorte van de wolaap is extra bijzonder voor de dierentuin in Kerkrade, omdat de dieren zeldzaam zijn. Verspreid over zes dierentuinen leven er in Europa slechts veertig wolapen.

Zeldzaam
De wolaap werd begin februari geboren. Het kleintje is een vrouwtje en ziet er volgens GaiaZOO gezond uit. Niet veel later kwam een zeldzame witgezicht saki op de wereld. Het geslacht van dit jong is nog niet bekend.

Bekijk de geboorte van de saki.

De geboorte van een zeldzame witgezicht saki.

Bongo
In de bongostal van de dierentuin kwam bovendien een kleine bongo ter wereld, een mannetje. Zijn moeder werd zes jaar geleden zelf ook in de dierentuin geboren. Ruim een jaar geleden kreeg ze haar eerste jong. Het publiek moet nog wel even wachten voor ze de kleine bongo in het buitenverblijf kunnen bewonderen. Vanwege het winterweer blijven de diertjes nog even binnen.

De pasgeboren bongo in GaiaZOO Kerkrade.
Foto: GaiaZOO
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gorilla en kuif-mangabey geboren in GaiaZOO Kerkrade
GaiaZoo Kerkrade
GaiaZOO geeft jonge welpjes een naam
GaiaZOO wil olifanten
Dieren Aap Apen Doodshoofdaap
Babyboom bij GaiaZOO in Kerkrade
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen