Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijzondere gast op Prinsjesdag: Beppie Kraft bij troonrede

Geplaatst opdinsdag 17 september 2019 - 11:08

Niemand minder dan 'Keunigin van het Limburgse leed' Beppie Kraft is dinsdag afgereisd naar Den Haag om de troonrede van dichtbij mee te maken.

"Ik ga van kortbij de troonrede beluisteren", zegt Beppie Kraft tegen L1. Ze noemt de derde dinsdag van september zelf 'kermis in Den Haag'.

Met Ria Oomen
De Maastrichtse nachtegaal is er op uitnodiging van Eerste Kamerlid Ria Oomen uit Maasbracht. "Ria is een hele goed kennis van mij", zegt de stem van de Limburgse vastelaovend. "Ik zou eigenlijk vorig jaar al een keer meegaan. Gewoon omdat ik dat een keer wil meemaken. Helaas kon dat vorig jaar niet, maar Ria heeft dat onthouden en heeft me dit jaar uitgenodigd."

Geen hoedje voor Beppie
Hoewel Prinsjesdag bekend staat als hoedenparade heeft Beppie haar hoed thuis gelaten. "Ik heb geen hoedje, ik dacht ik val al genoeg op. Ria heeft wel een hele mooie hoed. Ik dacht nog even om iets met rood, geel, groen te doen. Maar ach, dat hoeft niet altijd. Ik ben lekker toeschouwer, ik vind het heerlijk."

Politiek geïnteresseerd
Beppie steekt haar politieke interesse niet onder stoelen of banken. "Ik volg dat ook allemaal, dus dan is dat leuk om een keer van dichtbij mee te maken. Ik kijk het meeste uit naar de troonrede, om te horen wat er ons te wachten staan."

Borrelen
Na afloop gaat Beppie samen met haar vriendin ook netwerken op een van de vele borrels. "Dat is ook leuk om mee te maken. We gaan ook lunchen." Of Beppie er op vooruit gaat, weet ze nog niet. Hoewel het meeste al is uitgelekt, wacht ze braaf de troonrede van de Koning af.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen