Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijzondere gast op Prinsjesdag: Beppie Kraft bij troonrede

Geplaatst opdinsdag 17 september 2019 - 11:08

Niemand minder dan 'Keunigin van het Limburgse leed' Beppie Kraft is dinsdag afgereisd naar Den Haag om de troonrede van dichtbij mee te maken.

"Ik ga van kortbij de troonrede beluisteren", zegt Beppie Kraft tegen L1. Ze noemt de derde dinsdag van september zelf 'kermis in Den Haag'.

Met Ria Oomen
De Maastrichtse nachtegaal is er op uitnodiging van Eerste Kamerlid Ria Oomen uit Maasbracht. "Ria is een hele goed kennis van mij", zegt de stem van de Limburgse vastelaovend. "Ik zou eigenlijk vorig jaar al een keer meegaan. Gewoon omdat ik dat een keer wil meemaken. Helaas kon dat vorig jaar niet, maar Ria heeft dat onthouden en heeft me dit jaar uitgenodigd."

Geen hoedje voor Beppie
Hoewel Prinsjesdag bekend staat als hoedenparade heeft Beppie haar hoed thuis gelaten. "Ik heb geen hoedje, ik dacht ik val al genoeg op. Ria heeft wel een hele mooie hoed. Ik dacht nog even om iets met rood, geel, groen te doen. Maar ach, dat hoeft niet altijd. Ik ben lekker toeschouwer, ik vind het heerlijk."

Politiek geïnteresseerd
Beppie steekt haar politieke interesse niet onder stoelen of banken. "Ik volg dat ook allemaal, dus dan is dat leuk om een keer van dichtbij mee te maken. Ik kijk het meeste uit naar de troonrede, om te horen wat er ons te wachten staan."

Borrelen
Na afloop gaat Beppie samen met haar vriendin ook netwerken op een van de vele borrels. "Dat is ook leuk om mee te maken. We gaan ook lunchen." Of Beppie er op vooruit gaat, weet ze nog niet. Hoewel het meeste al is uitgelekt, wacht ze braaf de troonrede van de Koning af.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen