Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijzondere explosievenvondst bij ploegen van aardappelveld

Geplaatst opzondag 5 augustus 2018 - 16:24

Tijdens het ploegen van een aardappelveld in Meijel zijn meerdere explosieven omhoog gekomen, waaronder een antipersoneelsmijn.

De bommen waren bij een boom langs de Molenpeel neergelegd.

Antipersoneelsmijn
Een van de explosieven die werd gevonden was een antipersoneelsmijn. Zo'n mijn wordt vlak onder de grond begraven, en ontploft op een meter hoogte zodra er iemand overheen loopt.

De politie ging zondagmiddag een kijkje nemen en schakelde vervolgens de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) in.

Volg het Solar Weekend Festival in Roermond via de festivalrubriek van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen