Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijzondere collectie boekenbeurs Blerick: 'Atlas uit 1840'

Geplaatst opvrijdag 4 januari 2019 - 7:56

Duizenden boeken, platen, video's, dvd's en muziekcassettes zijn vanaf vrijdag in het Blariacumcollege in Blerick weer te koop voor een prikkie. Dit jaar zit er wel een heel speciaal boek bij: een bijzondere atlas uit 1840.

"We hebben dit weekend ongeveer 100.000 boeken die in de verkoop gaan, maar de atlas is toch wel een klapper. Die moet zo'n 100 tot 150 euro gaan opleveren", vertelt Geert Hendrix, secretaris van de stichting Boeken Steunen Mensen bij de L1 Ochtendshow.

Negen maanden voorbereiding
Al dertig jaar lang wil de stichting met de driedaagse beurs zoveel mogelijk geld ophalen voor een goed doel. Hendrix is bijna het hele jaar druk met de voorbereidingen voor dit weekend. Zo'n negen maanden per jaar probeert hij boeken, video's, cassettes, platen en dvd's van heinde en ver naar Blerick te halen. "Dit jaar gaat de opbrengst naar vier goede doelen. Een project in Malawi, Peru, Rio de Janeiro, Sri Lanka."

Klappers
De meeste spullen worden verkocht voor 1, 2 of 3 euro, maar er zitten ook een aantal klappers tussen die de opbrengst moeten verhogen. "We hebben altijd wel een paar pareltjes in de collectie die meer waard zijn. Als we kijken naar voorgaande jaren, hopen we ook dit jaar weer zo'n 50.000 à 60.000 euro binnen te halen."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen