Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijzondere collectie boekenbeurs Blerick: 'Atlas uit 1840'

Geplaatst opvrijdag 4 januari 2019 - 7:56

Duizenden boeken, platen, video's, dvd's en muziekcassettes zijn vanaf vrijdag in het Blariacumcollege in Blerick weer te koop voor een prikkie. Dit jaar zit er wel een heel speciaal boek bij: een bijzondere atlas uit 1840.

"We hebben dit weekend ongeveer 100.000 boeken die in de verkoop gaan, maar de atlas is toch wel een klapper. Die moet zo'n 100 tot 150 euro gaan opleveren", vertelt Geert Hendrix, secretaris van de stichting Boeken Steunen Mensen bij de L1 Ochtendshow.

Negen maanden voorbereiding
Al dertig jaar lang wil de stichting met de driedaagse beurs zoveel mogelijk geld ophalen voor een goed doel. Hendrix is bijna het hele jaar druk met de voorbereidingen voor dit weekend. Zo'n negen maanden per jaar probeert hij boeken, video's, cassettes, platen en dvd's van heinde en ver naar Blerick te halen. "Dit jaar gaat de opbrengst naar vier goede doelen. Een project in Malawi, Peru, Rio de Janeiro, Sri Lanka."

Klappers
De meeste spullen worden verkocht voor 1, 2 of 3 euro, maar er zitten ook een aantal klappers tussen die de opbrengst moeten verhogen. "We hebben altijd wel een paar pareltjes in de collectie die meer waard zijn. Als we kijken naar voorgaande jaren, hopen we ook dit jaar weer zo'n 50.000 à 60.000 euro binnen te halen."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen