Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijzondere collectie boekenbeurs Blerick: 'Atlas uit 1840'

Geplaatst opvrijdag 4 januari 2019 - 7:56

Duizenden boeken, platen, video's, dvd's en muziekcassettes zijn vanaf vrijdag in het Blariacumcollege in Blerick weer te koop voor een prikkie. Dit jaar zit er wel een heel speciaal boek bij: een bijzondere atlas uit 1840.

"We hebben dit weekend ongeveer 100.000 boeken die in de verkoop gaan, maar de atlas is toch wel een klapper. Die moet zo'n 100 tot 150 euro gaan opleveren", vertelt Geert Hendrix, secretaris van de stichting Boeken Steunen Mensen bij de L1 Ochtendshow.

Negen maanden voorbereiding
Al dertig jaar lang wil de stichting met de driedaagse beurs zoveel mogelijk geld ophalen voor een goed doel. Hendrix is bijna het hele jaar druk met de voorbereidingen voor dit weekend. Zo'n negen maanden per jaar probeert hij boeken, video's, cassettes, platen en dvd's van heinde en ver naar Blerick te halen. "Dit jaar gaat de opbrengst naar vier goede doelen. Een project in Malawi, Peru, Rio de Janeiro, Sri Lanka."

Klappers
De meeste spullen worden verkocht voor 1, 2 of 3 euro, maar er zitten ook een aantal klappers tussen die de opbrengst moeten verhogen. "We hebben altijd wel een paar pareltjes in de collectie die meer waard zijn. Als we kijken naar voorgaande jaren, hopen we ook dit jaar weer zo'n 50.000 à 60.000 euro binnen te halen."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen