Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijvangst grenscontroles: bekeuringen en aanhoudingen

Geplaatst opvrijdag 10 april 2020 - 16:45

Marechaussee en handhavers hebben tijdens grenscontroles vrijdag in Roermond en Venlo enkele aanhoudingen verricht en bekeuringen uitgeschreven.

Dat zei een woordvoerder van de marechaussee vrijdagmiddag. Hij sprak van 'enkele aanhoudingen', onder meer vanwege nog openstaande gevangenisstraffen.

Teveel passagiers
De bekeuringen die werden uitgeschreven gingen vooral over te veel inzittenden in auto's. Zo bleken bij een grenscontrole vijf jonge Duitse mannen in een auto te zitten, aldus de woordvoerder. Daardoor wordt het voorschrift van anderhalve meter afstand niet gevolgd. De jongelui wilden een uitstapje maken naar Nederland.

'Bleib Zuhause'
Bij de controles aan de Duitse grens wijst de marechaussee Duitsers erop dat het voor ieders gezondheid beter is als ze niet naar Nederland komen, maar de meeste Duitsers negeren dat advies en rijden door.

Lees ook: Duiters komen ondanks waarschuwingen toch naar Roermond

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen