Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bijna vierhonderd Limburgse meldingen van stormschade

Geplaatst opzondag 10 maart 2019 - 19:50

De brandweer heeft zondag bijna vierhonderd meldingen van stormschade binnengekregen.

Dat melden de Limburgse brandweerkorpsen.

Geen gewonden
Waar zaterdag het noorden van de provincie de grootste overlast kreeg te verwerken, was het zondag het zuiden van Limburg waar de brandweer het vaakst uit moest rukken. Vanuit Zuid-Limburg kwamen 250 meldingen binnen, tegenover 140 uit het noorden. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen tijdens de storm.

112 onbereikbaar
Het grote aantal telefoontjes zorgde voor overbelasting van het noodnummer 112. De brandweer riep zondagmiddag rond 17.00 uur ook op om alleen echt dringende zaken te melden via 112.

Video: Track 88

Record
Volgens Meteo Limburg had de provincie te maken met windkracht 9 op de schaal van Beaufort. Dat zorgde bij het KNMI-meetstation in Haler voor de hardste windstoten ooit gemeten. De wind raasde met 120 km per uur door Midden-Limburg en dat was één kilometer per uur harder dan in 2002. Het meetstation is sinds 1999 actief.

Lees ook: Omgevallen boom slaat muur uit woning Brunssum

Kerkhof
De storm zorgde zondag voor behoorlijk wat overlast in de provincie. Zo ontregelden omgevallen bomen het treinverkeer in de provincie en beschadigden bomen diverse panden, verkeerdborden, muurtjes en zelfs een kerkhof in de provincie. De grootste ravage was in Brunssum, waar een boom bijna de complete voorgevel van een woning aan de Spoorstraat wegvaagde.

Foto: Track 88
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen