Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna streep door seizoen vanwege drugsdealende teambaas

Geplaatst opvrijdag 13 mei 2016 - 6:53

Motorcrosser Jaap Corneth moest na één Grand Prix alweer op zoek naar een nieuwe renstal. Reden: zijn teambaas werd onlangs opgepakt met 5 killo hennep in zijn bezit.

Corneth's wk-debuut was amper één race oud toen hij het nieuws hoorde.

Alles stopgezet
"We hebben direct alles stopgezet met het team. Hier wil ik absoluut niet mee geassocieerd worden", zegt Corneth. De voormalig Nederlands kampioen 125cc zat er na het nieuws helemaal doorheen. Hij had er zo lang naar uitgekeken om te mogen acteren op het hoogste niveau. "En dan gooit een drugsdealende teambaas roet in het eten".

Wereldkampioen
Corneths vader John besloot om niet bij te pakken neer te gaan zitten. Hij zocht naar mogelijkheden om zijn zoon toch aan het crossen te houden. Die diende zich uit onverwachte hoek aan. Voormalig wereldkampioen David Phillipaerts startte afgelopen winter een crossteam voor jonge talenten.

Talent
De Italiaan van Belgische komaf had wel oren naar de komst van Corneth. De Baarlose crosser geldt tenslotte nog, met zijn 20 jaar, als talent. "Maar, het moet wel nu gebeuren", begint Corneth. "Ik word 21. Dan ben je nog lang niet te oud, maar misschien wel om als talent te worden gezien."

Corneth maakte afgelopen weekend zijn debuut voor de Italiaanse renstal in het WK MX2. Mede door een knieblessure eindigde hij net buiten de punten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Jaap Corneth uit Baarlo maakt debuut in WK MX2
Tiener rijdt supermarkt binnen op crossmotor
Motorcrosser Bas Vaessen wint GP van Lombardije
Motorcross: Vaessen achtste tijdens eerste ronde EK
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen