Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna negen kilo explosieven op bedrijventerrein Herten

Geplaatst opdinsdag 30 maart 2021 - 14:17

Op bedrijventerrein De Grinderij in Herten zijn de afgelopen tijd bijna negen kilo oude explosieven uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt.

Dat meldt de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML).

EOD
In totaal zijn op het terrein 32 explosieven gevonden waar nog lading in zat. Daaronder ook een brisantgranaat. Het oude oorlogstuig is eind februari overgedragen aan de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) en die heeft het spul in de buurt van de Grensweg in Roermond tot ontploffing gebracht.

Distributiecentra
OML was eigenaar van twee grote bouwkavels op het bedrijventerrein met een totale oppervlakte van 75.000 vierkante meter. De kavels zijn inmiddels verkocht aan een beleggingsmaatschappij, die er twee 'ultramoderne' distributiecentra laat bouwen. De bouw moet halverwege dit jaar van start gaan en neemt dan ongeveer een jaar in beslag.

Onderzoek
OML heeft in de aanloop naar de bouw een gespecialiseerd bedrijf opdracht gegeven de kavels te laten onderzoeken op aanwezigheid van oude explosieven. Omdat er in de Tweede Wereldoorlog in de regio diverse bombardementen zijn geweest werd al verwacht dat er op de Grinderij explosieven van zowel Britse, Amerikaanse als Duitse makelij zouden liggen. Dat bleek dus ook het geval.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen