Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna miljoen mensen zien docu Nicky Verstappen

Geplaatst opmaandag 30 november 2020 - 8:25

Naar het eerste deel van de documentaire 'De zaak Nicky Verstappen: Achter de schermen' hebben zondagavond 972.000 mensen gekeken.

Het was nog even de vraag of de tweedelige documentaire van RTL uitgezonden mocht worden, want Jos Brech wilde de docuserie met een korte geding tegenhouden.

Hoger beroep
De rechtbank bepaalde zondag dat de documentaire gewoon mocht worden uitgezonden. Jos Brech, die onlangs werd veroordeeld voor het misbruiken en het met dodelijke afloop ontvoeren van Nicky Verstappen, vond de uitzending onrechtmatig. Als reden voert de Simpelveldenaar op dat hij nog niet onherroepelijk is veroordeeld. Zowel de verdediging als het OM ging na de veroordeling namelijk in hoger beroep. Maar omdat dit beroep nog loopt, is er volgens Brech sprake van 'inbreuk op de onschuldpresumptie.' Ook zou het een inbreuk zijn op zijn persoonlijk levenssfeer.

Lees ook: Groen licht voor documentaire met Jos Brech

Onderzoek
Het kort geding was aangespannen tegen documentairemaker No Pictures Please. In de documentaire volgt Ewout Genemans de laatste drie jaar van het onderzoek in de zaak, van het begin van het grootschalig dna-onderzoek naar de aanhouding van Brech in Spanje en de uitspraak vorige week.

Het tweede deel wordt maandagavond om 20:30 uur uitgezonden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen