Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna kwart miljoen tekort voor EK Triatlon in Weert

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 7:50

Het EK Triatlon in Weert heeft bijna 250.000 euro meer gekost dan begroot.

Om het tekort te dekken betaalt de gemeente 163.000 euro uit eigen zak en draagt de provincie Limburg 81.667 euro bij.

875.000 euro
Het sportieve evenement vond plaats van 31 mei tot en met 2 juni. Het werd gecombineerd met de lokale Stadstriatlon een weekend later en heeft in totaal 875.000 gekost.

Verlies
Het verlies komt niet helemaal uit de lucht vallen. Medio september liet het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad al weten dat er een tekort aan zat te komen.

Lees ook: EK Triatlon Weert stevent af op financieel tekort

VIP-paviljoen
Als oorzaken van het tekort geeft de gemeente extra investeringen in een VIP-paviljoen, gastenontvangsten, een passende openings- en sluitingsceremonie en veiligheidsmaatregelen aan. Ook de extreme zomerhitte zorgde volgens de gemeente voor extra uitgaven. Daarnaast bleven de sponsorbijdragen achter bij de eerdere verwachtingen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen