Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna kwart miljoen tekort voor EK Triatlon in Weert

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 7:50

Het EK Triatlon in Weert heeft bijna 250.000 euro meer gekost dan begroot.

Om het tekort te dekken betaalt de gemeente 163.000 euro uit eigen zak en draagt de provincie Limburg 81.667 euro bij.

875.000 euro
Het sportieve evenement vond plaats van 31 mei tot en met 2 juni. Het werd gecombineerd met de lokale Stadstriatlon een weekend later en heeft in totaal 875.000 gekost.

Verlies
Het verlies komt niet helemaal uit de lucht vallen. Medio september liet het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad al weten dat er een tekort aan zat te komen.

Lees ook: EK Triatlon Weert stevent af op financieel tekort

VIP-paviljoen
Als oorzaken van het tekort geeft de gemeente extra investeringen in een VIP-paviljoen, gastenontvangsten, een passende openings- en sluitingsceremonie en veiligheidsmaatregelen aan. Ook de extreme zomerhitte zorgde volgens de gemeente voor extra uitgaven. Daarnaast bleven de sponsorbijdragen achter bij de eerdere verwachtingen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen