Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna kwart miljoen tekort voor EK Triatlon in Weert

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 7:50

Het EK Triatlon in Weert heeft bijna 250.000 euro meer gekost dan begroot.

Om het tekort te dekken betaalt de gemeente 163.000 euro uit eigen zak en draagt de provincie Limburg 81.667 euro bij.

875.000 euro
Het sportieve evenement vond plaats van 31 mei tot en met 2 juni. Het werd gecombineerd met de lokale Stadstriatlon een weekend later en heeft in totaal 875.000 gekost.

Verlies
Het verlies komt niet helemaal uit de lucht vallen. Medio september liet het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad al weten dat er een tekort aan zat te komen.

Lees ook: EK Triatlon Weert stevent af op financieel tekort

VIP-paviljoen
Als oorzaken van het tekort geeft de gemeente extra investeringen in een VIP-paviljoen, gastenontvangsten, een passende openings- en sluitingsceremonie en veiligheidsmaatregelen aan. Ook de extreme zomerhitte zorgde volgens de gemeente voor extra uitgaven. Daarnaast bleven de sponsorbijdragen achter bij de eerdere verwachtingen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen