Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna kwart kandidaten dubbel verkiesbaar: 'Geen noodzaak'

Geplaatst opwoensdag 6 maart 2019 - 11:44

In Limburg stellen zich relatief veel politici zich kandidaat voor zowel de provinciale statenverkiezingen als de waterschapsverkiezingen. De partij Lokaal-Limburg is daarbij 'koploper'.

"Het is min of meer een natuurlijk proces", zegt Raimond Franssen, lijsttrekker van de partij voor de provinciale statenverkiezingen, tegen L1.

20 tot 25 procent
Uit onderzoek van de Volkskrant bleek dat Limburg bij de drie provincies met de meeste 'dubbele' kandidaten hoort. In Zeeland is zo'n 40 procent van de namen op beide lijsten terug te vinden, gevolgd door Utrecht en Limburg, waar het om 20 tot 25 procent gaat. Op 20 maart gaat Nederland naar de stembus voor beide verkiezingen.

Twaalf 'dubbele' kandidaten
Lokaal-Limburg spant de kroon in onze provincie; twaalf van de vijftien kandidaten voor de waterschapsverkiezingen staan ook op de lijst - voor zowel kieskring Venlo als kieskring Maastricht - voor Provinciale Staten. De VVD en Waterbelang Venlo volgen op gepaste afstand. "Bij onze bijeenkomst in november hebben we aan onze mensen gevraagd aan welke verkiezingen zij willen deelnemen. Daar is dit de uitkomst van", aldus Franssen.

Juiste positie
De partij heeft wel nagedacht over de positie van de kandidaten op beide lijsten. "Het is een bewuste keuze dat onze lijsttrekker voor de waterschapsverkiezingen (Ad Berger, red.) lager staat op de lijst voor Provinciale Staten. We hebben een goede verdeling gemaakt met de juiste mensen op de juiste positie, en hopen dat onze mensen daardoor ook op de juiste plek gekozen worden."

Bespreken
Franssen weet nog niet hoe de partij het gaat oplossen wanneer kandidaten bij de verkiezingen op beide fronten aanspraak maken op een zetel. "Dat gaan we dan bespreken met die kandidaten en het bestuur", zegt de lijsttrekker, die bestrijdt dat de dubbele kandidaturen geboren zijn uit noodzaak. "We zijn hartstikke tevreden met de brede groep mensen die we hebben."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen