Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna helft van personeel Verhey Vlees blijkt besmet

Geplaatst opdinsdag 10 november 2020 - 20:50

Bijna de helft van de 225 medewerkers van Verhey Vlees uit Nuth blijkt besmet te zijn met het coronavirus, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg dinsdag.

Het vleesverwerkingsbedrijf sloot vorige week woensdag vanwege de uitbraak voor één week de deuren. Toen werden er nog 41 besmettingen gemeld. Nu gaat het inmiddels om 97 medewerkers, zo laat de veiligheidsregio weten.

Lees ook: Tientallen besmettingen bij vleesverwerker: week dicht

Plan om weer open te kunnen
Verhey Vlees heeft een plan van aanpak gemaakt om de besmettingen terug te dringen en weer veilig open te kunnen. Het vleesbedrijf komt in het plan terug op onder andere: de (na)zorg voor vaste medewerkers en uitzendkrachten, extra controle op het naleven van de coronamaatregelen, intensievere schoonmaak en een testprotocol voor de heropening.

Van de 225 medewerkers werkt de helft op uitzendbasis en ook werkt het bedrijf met arbeidsmigranten. Daarom is er extra toezicht op huisvesting en vervoer van die medewerkers.

Verhey Vlees is in samenspraak met GGD Zuid Limburg en Veiligheidsregio Zuid-Limburg inmiddels gestart met de uitvoering van dit plan om de inzet van medewerkers in de productie weer veilig en verantwoord te kunnen starten.

Lees ook: Vleesverwerker volgt coronaregels, nu de medewerkers nog

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen