Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna compleet Fortuna Sittard mikt op centrumverdediger

Geplaatst opwoensdag 17 juli 2019 - 6:00

De selectie van Fortuna Sittard is, als het aan technisch manager Sjoerd Ars ligt, nagenoeg rond. Een nieuwe centrumverdediger en een verdedigende middenvelder zouden het plaatje compleet maken.

Ars sluit niet uit dat er meer spelers worden aangetrokken. "Idealiter zijn we dan nog niet klaar. Maar het potje begint aardig leeg te raken, we moeten het doen met de middelen die we hebben."

Lees ook: Moldavische spits mogelijk langer dan één jaar bij Fortuna

Moeilijk verhaal
De focus in Sittard ligt nu dus op het aantrekken van een nieuwe mandekker en een verdedigende middenvelder. Voor die laatste vacature zijn onder meer de ervaren Welshman Joe Ledley (32) en voormalig huurling José Rodriguez in beeld. "Dat zijn inderdaad jongens die in dat plaatje passen", zegt Ars. Hij noemt de komst van Ledley 'een moeilijk verhaal', maar zet nog geen streep door die naam. Rodriguez post ondertussen veel Fortuna-berichten op social media, maar dat betekent niet dat er sprake is van een deal. "Helaas niet. Dat kan nog wel even duren."

Twee aanvallers
Overigens is het aantrekken van Jacky Donkor (20) al meegenomen in het genoemde potje. De Belgische vleugelaanvaller werkte met succes een stage af in Sittard en krijgt nu een contract. Hij is al medisch gekeurd en wordt spoedig gepresenteerd. Ook de deal met een andere aanvaller, op wiens naam Ars nog niet wil ingaan, lijkt nagenoeg rond.

Djibril is terug
En dan is er nog Djibril Dianessy (23), de vleugelaanvaller die eerder vanwege disciplinaire redenen uit de selectie werd gezet en vervolgens naar AEK Athene leek te verkassen. Die transfer ketste echter af, waardoor hij terugkeerde naar Sittard. "Djibril traint weer mee. We hebben een aantal goede gesprekken gevoerd, alles is opgelost", zegt Ars. "Maar als er een club komt die hem meer speelminuten kan bieden, dan zijn we bereid te luisteren."

Tot dusver hengelde Fortuna Sittard zeven nieuwe spelers binnen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen