Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna compleet Fortuna Sittard mikt op centrumverdediger

Geplaatst opwoensdag 17 juli 2019 - 6:00

De selectie van Fortuna Sittard is, als het aan technisch manager Sjoerd Ars ligt, nagenoeg rond. Een nieuwe centrumverdediger en een verdedigende middenvelder zouden het plaatje compleet maken.

Ars sluit niet uit dat er meer spelers worden aangetrokken. "Idealiter zijn we dan nog niet klaar. Maar het potje begint aardig leeg te raken, we moeten het doen met de middelen die we hebben."

Lees ook: Moldavische spits mogelijk langer dan één jaar bij Fortuna

Moeilijk verhaal
De focus in Sittard ligt nu dus op het aantrekken van een nieuwe mandekker en een verdedigende middenvelder. Voor die laatste vacature zijn onder meer de ervaren Welshman Joe Ledley (32) en voormalig huurling José Rodriguez in beeld. "Dat zijn inderdaad jongens die in dat plaatje passen", zegt Ars. Hij noemt de komst van Ledley 'een moeilijk verhaal', maar zet nog geen streep door die naam. Rodriguez post ondertussen veel Fortuna-berichten op social media, maar dat betekent niet dat er sprake is van een deal. "Helaas niet. Dat kan nog wel even duren."

Twee aanvallers
Overigens is het aantrekken van Jacky Donkor (20) al meegenomen in het genoemde potje. De Belgische vleugelaanvaller werkte met succes een stage af in Sittard en krijgt nu een contract. Hij is al medisch gekeurd en wordt spoedig gepresenteerd. Ook de deal met een andere aanvaller, op wiens naam Ars nog niet wil ingaan, lijkt nagenoeg rond.

Djibril is terug
En dan is er nog Djibril Dianessy (23), de vleugelaanvaller die eerder vanwege disciplinaire redenen uit de selectie werd gezet en vervolgens naar AEK Athene leek te verkassen. Die transfer ketste echter af, waardoor hij terugkeerde naar Sittard. "Djibril traint weer mee. We hebben een aantal goede gesprekken gevoerd, alles is opgelost", zegt Ars. "Maar als er een club komt die hem meer speelminuten kan bieden, dan zijn we bereid te luisteren."

Tot dusver hengelde Fortuna Sittard zeven nieuwe spelers binnen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen