Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna compleet Fortuna Sittard mikt op centrumverdediger

Geplaatst opwoensdag 17 juli 2019 - 6:00

De selectie van Fortuna Sittard is, als het aan technisch manager Sjoerd Ars ligt, nagenoeg rond. Een nieuwe centrumverdediger en een verdedigende middenvelder zouden het plaatje compleet maken.

Ars sluit niet uit dat er meer spelers worden aangetrokken. "Idealiter zijn we dan nog niet klaar. Maar het potje begint aardig leeg te raken, we moeten het doen met de middelen die we hebben."

Lees ook: Moldavische spits mogelijk langer dan één jaar bij Fortuna

Moeilijk verhaal
De focus in Sittard ligt nu dus op het aantrekken van een nieuwe mandekker en een verdedigende middenvelder. Voor die laatste vacature zijn onder meer de ervaren Welshman Joe Ledley (32) en voormalig huurling José Rodriguez in beeld. "Dat zijn inderdaad jongens die in dat plaatje passen", zegt Ars. Hij noemt de komst van Ledley 'een moeilijk verhaal', maar zet nog geen streep door die naam. Rodriguez post ondertussen veel Fortuna-berichten op social media, maar dat betekent niet dat er sprake is van een deal. "Helaas niet. Dat kan nog wel even duren."

Twee aanvallers
Overigens is het aantrekken van Jacky Donkor (20) al meegenomen in het genoemde potje. De Belgische vleugelaanvaller werkte met succes een stage af in Sittard en krijgt nu een contract. Hij is al medisch gekeurd en wordt spoedig gepresenteerd. Ook de deal met een andere aanvaller, op wiens naam Ars nog niet wil ingaan, lijkt nagenoeg rond.

Djibril is terug
En dan is er nog Djibril Dianessy (23), de vleugelaanvaller die eerder vanwege disciplinaire redenen uit de selectie werd gezet en vervolgens naar AEK Athene leek te verkassen. Die transfer ketste echter af, waardoor hij terugkeerde naar Sittard. "Djibril traint weer mee. We hebben een aantal goede gesprekken gevoerd, alles is opgelost", zegt Ars. "Maar als er een club komt die hem meer speelminuten kan bieden, dan zijn we bereid te luisteren."

Tot dusver hengelde Fortuna Sittard zeven nieuwe spelers binnen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen