Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna alle verdachten illegale tabaksfabriek op vrije voeten

Geplaatst opdinsdag 16 november 2021 - 18:21

Van de 13 Oost-Europese mannen die maandag zijn opgepakt tijdens het oprollen van een illegale tabaksfabriek in Roermond, zijn er twaalf dinsdag in vrijheid gesteld. Op dit moment blijven ze nog wel verdachten in de zaak.

Dat betekent dat één man nog vastzit. Allemaal worden ze verdacht van accijnsfraude op tabak, bevestigt een FIOD-woordvoerster tegenover L1.

Zwarte rook
De tabaksfabriek was gevestigd in een bedrijfspand aan de Albert Einsteinweg. De fabriek kwam in beeld toen er zwarte rook uit het gebouw kwam. Brandweerlieden rukten uit vanwege een brandmelding daar. Later bleek dat de walm werd veroorzaakt door een oververhitte machine.

Lees ook: Politie rolt illegale tabaksfabriek op: 13 mannen opgepakt

Productielijn
Volgens de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) waren de Oost-Europeanen aan het proefdraaien. Er was een hele productielijn opgebouwd. Die moest zorgen voor een massaproductie van pakjes sigaretten. Verder troffen de opsporingsdiensten veel verpakkingsmateriaal aan zoals vloeipapier, plastic, filters en blanks voor de productie van pakjes.

Ook in Hoensbroek
Het is niet voor het eerst dat er in Limburg een illegale sigarettenfabriek is ontdekt. Maart dit jaar werd er in Hoensbroek ook een geheime peukenfabriek gevonden, maar die was nog in opbouw. Toen zijn er 21 mannen gearresteerd.

Opvallend detail: ook zij kwamen uit Oost-Europa. Hierbij ging het om mannen van Poolse en Oekraïense nationaliteit.

Lees ook: Illegale sigarettenfabriek opgerold: 21 mannen gearresteerd

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen