Overslaan en naar de inhoud gaan

'Bijna alle Limburgse basisscholen donderdag dicht'

Geplaatst opwoensdag 4 oktober 2017 - 16:10

Door de lerarenstaking blijven bijna alle basisscholen in Limburg donderdag dicht.

De leraren in het basisonderwijs staken omdat ze hogere salarissen willen.

Tientallen scholen
In Limburg doen volgens de Algemene Onderwijsbond grote onderwijsstichtingen mee met de staking, zoals onder andere stichting Kindante die onderwijs verzorgt in verschillende gemeenten in Zuid- en Midden-Limburg. Maar ook Movare, die 47 scholen met in totaal 51 locaties in Parkstad en de Westelijke Mijnstreek heeft. En stichting Kerobei met scholen in Noord-Limburg.

Een overzicht van alle deelnemende schoolbesturen is hier te vinden.

Den Haag
De manifestatie vindt donderdagmiddag plaats in het Zuiderpark in Den Haag. Tijdens het hoofdprogramma komen alle groepen uit het primair onderwijs aan het woord: leraren, schoolleiders, bestuurders, onderwijsondersteuners en studenten. Filosoof Lammert Kamphuis zal praten over de waarde van het onderwijs en waarom het zo belangrijk is dat daar een goed salaris bij hoort.

Gratis
Omdat de basisscholen dicht zijn hebben de kinderen een dagje 'vrij'. Om ze niet helemaal in de steek te laten kunnen de kinderen met kortingen of zelfs geheel gratis naar onder andere dierenparken, musea of pretparken.

Lees ook: Veel alternatieven voor basisschoolscholieren tijdens staking

Korting
Bij GaiaZOO krijgen de kinderen korting, bij het Bonnefantenmuseum en Marres in Maastricht kunnen opa's en oma's gratis met hun kinderen terecht. In Kasteel Hoensbroek en het Thermenmuseum in Heerlen kunnen kinderen tot en met vijftien jaar gratis binnen. En ook het Limburgs Museum in Venlo opent haar deuren gratis voor de scholieren.

Ochtendspits
Het zou door de lerarenstaking wel eens rustig kunnen zijn op de weg donderdag. "Door de staking gaan forenzen met schoolgaande kinderen veel later of zelfs niet de weg op. Hierdoor pakt de ochtendspits veel rustiger uit", zo laat de VID weten.

270 miljoen
De politiek wil 270 miljoen euro uittrekken voor hogere salarissen. Maar volgens actievoerende lerarenorganisaties is zo'n 900 miljoen euro nodig om ervoor te zorgen dat de salarissen in het basisonderwijs gelijk worden getrokken met de lonen van leraren met een gelijk opleidingsniveau in het middelbaar onderwijs.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen