Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 900 Kesselnaren maken gebruik van grote immuuntest

Geplaatst opvrijdag 24 april 2020 - 17:20

De grote immuuntest, die in Kessel wordt uitgevoerd, kan op veel belangstelling rekenen. Bijna 900 inwoners hebben zich al gemeld om zich te laten testen.

Dat laat Dorien van Doorn van de stichting IMtest, die de tests uitvoert, weten.

Veel besmettingen
De inwoners die zich laten testen zijn allemaal ziek geweest in de afgelopen twee maanden. Zij willen met de test uitsluiten of ze de ziekte Covid-19 hebben gehad. Kessel had te maken met veel besmettingen en naar verhouding overleden er veel mensen aan de ziekte. Mensen met milde klachten zijn niet getest.

70 euro
Wie zich wil laten testen moet 70 euro betalen. De test wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars. Stichting IMtest gaat nog overleg voeren met de zorgverzekeraars hierover.

Lees ook: Eerste grote immuuntest in Limburg

Drive through
Aangemelde inwoners krijgen een uitnodiging met een tijdstip waarop ze worden verwacht. Aan De Donk in Kessel is een drive through faciliteit gemaakt waar ze zich vanuit hun auto kunnen laten testen door middel van een bloedprik in de vinger.

Uitslag
Na twee werkdagen krijgen de deelnemers de uitslag per email. Alleen bij een positieve uitslag krijgen mensen nog een tweede bloedtest om 100 procent zekerheid te hebben dat het om antistoffen tegen Covid-19 gaat.

Of mensen die Covid-19 hebben gehad ook immuun zijn tegen de ziekte is wel waarschijnlijk, maar nog niet helemaal zeker.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie Ć©n bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen