Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 900 Kesselnaren maken gebruik van grote immuuntest

Geplaatst opvrijdag 24 april 2020 - 17:20

De grote immuuntest, die in Kessel wordt uitgevoerd, kan op veel belangstelling rekenen. Bijna 900 inwoners hebben zich al gemeld om zich te laten testen.

Dat laat Dorien van Doorn van de stichting IMtest, die de tests uitvoert, weten.

Veel besmettingen
De inwoners die zich laten testen zijn allemaal ziek geweest in de afgelopen twee maanden. Zij willen met de test uitsluiten of ze de ziekte Covid-19 hebben gehad. Kessel had te maken met veel besmettingen en naar verhouding overleden er veel mensen aan de ziekte. Mensen met milde klachten zijn niet getest.

70 euro
Wie zich wil laten testen moet 70 euro betalen. De test wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars. Stichting IMtest gaat nog overleg voeren met de zorgverzekeraars hierover.

Lees ook: Eerste grote immuuntest in Limburg

Drive through
Aangemelde inwoners krijgen een uitnodiging met een tijdstip waarop ze worden verwacht. Aan De Donk in Kessel is een drive through faciliteit gemaakt waar ze zich vanuit hun auto kunnen laten testen door middel van een bloedprik in de vinger.

Uitslag
Na twee werkdagen krijgen de deelnemers de uitslag per email. Alleen bij een positieve uitslag krijgen mensen nog een tweede bloedtest om 100 procent zekerheid te hebben dat het om antistoffen tegen Covid-19 gaat.

Of mensen die Covid-19 hebben gehad ook immuun zijn tegen de ziekte is wel waarschijnlijk, maar nog niet helemaal zeker.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen