Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 700 mensen aan de slag via Podium24

Geplaatst opwoensdag 12 augustus 2015 - 23:02

Maastricht en de Heuvellandgemeenten zijn succesvol met het aan werk helpen van uitkeringsgerechtigden.

Via het initiatief Podium24 zijn sinds de start in 2013 al bijna 700 mensen aan een baan geholpen.

Duurzamer
Wat opvalt, is dat zeventig procent van hen al langer dan een jaar geen uitkering meer heeft en ergens aan het werk is. Dat is duurzamer dan voorheen, toen het gemiddelde op 35 procent lag.

Podium24 helpt dus meer mensen aan werk en ook nog eens voor langere tijd dan gemiddeld, zegt Jenny van Leeuwen van het samenwerkingsverband.

Koppelen
"Onze kracht is de vraaggerichte benadering. Wij bekijken wat ondernemers en uitkeringsgerechtigden willen en koppelen dat heel snel aan elkaar."

Podium24 is opgezet door de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen Vaals en Valkenburg aan de Geul en werkt samen met de sociale werkplaats MTB en het familiebedrijf Vebego.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Weinig werkende bijstandsontvangers in Maastricht
Armoede Maastricht: 1 op 7 huishoudens onder minimum
Inwoner 'zwak' Heerlen kost overheid meeste geld
Volgens het UWV zal het tempo van de banengroei in Limburg vertragen
Werkzoekende 50-plussers worden ICT-studenten
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen