Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 69.000 hardrijders A2 en N2 Maastricht geflitst

Geplaatst opwoensdag 7 februari 2018 - 10:32

Automobilisten hebben vorig jaar tijdens trajectcontroles op de A2 en N2 bij Maastricht bijna 69.000 keer te hard gereden.

Dat valt op te maken uit een overzicht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Trajectcontrole
In beide richtingen wordt geflitst. Een trajectcontrole meet de gemiddelde snelheid tussen twee punten. Na het openstellen van de Koning Willem-Alexandertunnel wordt er vanaf 1 mei actief gecontroleerd op snelheid.

Lees ook: Weinig hardrijders in A2-tunnel

Op de A2 mag maximaal 100 kilometer per uur worden gereden. Op de N2 is de maximale snelheid 80 kilometer.

Staatskas gespekt
De A2 leverde overigens in het algemeen de staatskas veel geld op. In totaal drukten automobilisten bijna 720.000 keer het gas op deze weg te hard in. Vorig jaar werden wel in totaal minder boetes voor te hard rijden uitgedeeld dan in 2016. Gemiddeld was de hoogte van de 7,8 miljoen uitgedeelde snelheidsboetes 58,31 euro.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen