Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 69.000 hardrijders A2 en N2 Maastricht geflitst

Geplaatst opwoensdag 7 februari 2018 - 10:32

Automobilisten hebben vorig jaar tijdens trajectcontroles op de A2 en N2 bij Maastricht bijna 69.000 keer te hard gereden.

Dat valt op te maken uit een overzicht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Trajectcontrole
In beide richtingen wordt geflitst. Een trajectcontrole meet de gemiddelde snelheid tussen twee punten. Na het openstellen van de Koning Willem-Alexandertunnel wordt er vanaf 1 mei actief gecontroleerd op snelheid.

Lees ook: Weinig hardrijders in A2-tunnel

Op de A2 mag maximaal 100 kilometer per uur worden gereden. Op de N2 is de maximale snelheid 80 kilometer.

Staatskas gespekt
De A2 leverde overigens in het algemeen de staatskas veel geld op. In totaal drukten automobilisten bijna 720.000 keer het gas op deze weg te hard in. Vorig jaar werden wel in totaal minder boetes voor te hard rijden uitgedeeld dan in 2016. Gemiddeld was de hoogte van de 7,8 miljoen uitgedeelde snelheidsboetes 58,31 euro.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen