Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 60 kilo illegaal vuurwerk gevonden in Sittardse flat

Geplaatst opdonderdag 3 december 2020 - 6:23

De politie heeft in Sittard 58 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Agenten kwamen het vuurwerk op het spoor nadat ze twee personen hadden opgepakt die hun waar op straat stond te verkopen.

Levensgevaarlijk
Vervolgens zijn ze een kijkje gaan nemen in de woningen in een flatgebouw aan de Eisenhouwerstraat. Hier werd 58 kilo illegaal vuurwerk gevonden. De politie heeft alles in beslag genomen. 'Het is vanzelfsprekend dat vuurwerk in een flatgebouw levensgevaarlijk is', aldus de politie op Facebook.

Vuurwerkverbod
Vanwege de coronacrisis is er dit jaar een landelijk vuurwerkverbod. Ondanks dit verbod zijn in het hele land al duizenden kilo's vuurwerk in beslag genomen. Vanwege het vuurwerkverbod is er bovendien een run ontstaan op carbid. Dat is namelijk niet verboden. Politievakbonden en boa's vreesden dat met name veel jongeren carbid zouden gaan schieten, met alle gevaren van dien. In Zuid-Limburg is carbidschieten daarom ook verboden. In Noord- en Midden-Limburg komt geen verbod op carbidschieten. Het is aan de burgemeesters in de regio of, en zo ja waar zij de komende jaarwisseling carbidschieten toestaan.

Lees ook: Beslissing carbidschieten Noord en Midden bij burgemeesters

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen