Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 60 kilo illegaal vuurwerk gevonden in Sittardse flat

Geplaatst opdonderdag 3 december 2020 - 6:23

De politie heeft in Sittard 58 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Agenten kwamen het vuurwerk op het spoor nadat ze twee personen hadden opgepakt die hun waar op straat stond te verkopen.

Levensgevaarlijk
Vervolgens zijn ze een kijkje gaan nemen in de woningen in een flatgebouw aan de Eisenhouwerstraat. Hier werd 58 kilo illegaal vuurwerk gevonden. De politie heeft alles in beslag genomen. 'Het is vanzelfsprekend dat vuurwerk in een flatgebouw levensgevaarlijk is', aldus de politie op Facebook.

Vuurwerkverbod
Vanwege de coronacrisis is er dit jaar een landelijk vuurwerkverbod. Ondanks dit verbod zijn in het hele land al duizenden kilo's vuurwerk in beslag genomen. Vanwege het vuurwerkverbod is er bovendien een run ontstaan op carbid. Dat is namelijk niet verboden. Politievakbonden en boa's vreesden dat met name veel jongeren carbid zouden gaan schieten, met alle gevaren van dien. In Zuid-Limburg is carbidschieten daarom ook verboden. In Noord- en Midden-Limburg komt geen verbod op carbidschieten. Het is aan de burgemeesters in de regio of, en zo ja waar zij de komende jaarwisseling carbidschieten toestaan.

Lees ook: Beslissing carbidschieten Noord en Midden bij burgemeesters

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen