Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 60 kilo illegaal vuurwerk gevonden in Sittardse flat

Geplaatst opdonderdag 3 december 2020 - 6:23

De politie heeft in Sittard 58 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Agenten kwamen het vuurwerk op het spoor nadat ze twee personen hadden opgepakt die hun waar op straat stond te verkopen.

Levensgevaarlijk
Vervolgens zijn ze een kijkje gaan nemen in de woningen in een flatgebouw aan de Eisenhouwerstraat. Hier werd 58 kilo illegaal vuurwerk gevonden. De politie heeft alles in beslag genomen. 'Het is vanzelfsprekend dat vuurwerk in een flatgebouw levensgevaarlijk is', aldus de politie op Facebook.

Vuurwerkverbod
Vanwege de coronacrisis is er dit jaar een landelijk vuurwerkverbod. Ondanks dit verbod zijn in het hele land al duizenden kilo's vuurwerk in beslag genomen. Vanwege het vuurwerkverbod is er bovendien een run ontstaan op carbid. Dat is namelijk niet verboden. Politievakbonden en boa's vreesden dat met name veel jongeren carbid zouden gaan schieten, met alle gevaren van dien. In Zuid-Limburg is carbidschieten daarom ook verboden. In Noord- en Midden-Limburg komt geen verbod op carbidschieten. Het is aan de burgemeesters in de regio of, en zo ja waar zij de komende jaarwisseling carbidschieten toestaan.

Lees ook: Beslissing carbidschieten Noord en Midden bij burgemeesters

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen