Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 5,5 miljoen kijkers zien Oranjeleeuwinnen verliezen

Geplaatst opmaandag 8 juli 2019 - 7:51

Bijna 5,5 miljoen kijkers zagen zondagavond hoe de Oranjeleeuwinnen de WK-finale van de voetbalsters van Amerika hebben verloren.

In totaal zaten 5.481.000 aan de buis gekluisterd, zo blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Dat is een nieuw kijkcijferrecord voor de Oranjevrouwen.

Vrouwenvoetbal
Vervolgens zagen ook nog 4.982.000 kijkers de huldiging van de Nederlandse voetbalsters. Daarmee bleef het vrouwenvoetbal Studio France (2,7 miljoen kijkers) en het achtuurjournaal (2,5 miljoen kijkers) ruimschoots voor.

Finale
Het team van Lieke Martens (Nieuw-Bergen) en Dominique Bloodworth-Janssen (Horst) wist Amerika lang op de nul te houden in Lyon. Uiteindelijk ging het team van bondscoach Sarina Wiegman na een discutabele penalty onderuit: 0-2.

Lees ook: Martens en Bloodworth kunnen Oranjeleeuwinnen niet redden

Trots
Ondanks de verloren finale keren de Leeuwinnen met opgeheven hoofd terug uit Frankrijk. Lieke Martens schrijft op Instagram dat ze trots op haar team is. Haar teamgenoot Dominique Bloodworth-Janssen is eveneens trots op de prestatie van de Oranjeleeuwinnen.

Lees ook: Bondscoach Wiegman kan bouwen op stevig fundament

Dit bericht bekijken op Instagram

PROUD @oranjeleeuwinnen

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens) op

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen