Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 400 nieuwe woningen in Sphinxkwartier Maastricht

Geplaatst opwoensdag 4 oktober 2017 - 14:30

In het Sphinxkwartier in de binnenstad van Maastricht komen zo'n 380 nieuwe woningen. In 2018 wordt gestart met de bouw.

Dat is woensdag bekendgemaakt tijdens de vastgoedbeurs Expo Real in München.

Industrieel
De nieuwbouw moet een volgende impuls geven aan het Sphinxkwartier. Sphinx Zuid BV ontwikkelt op het terrein van de voormalige aardewerkfabriek een mix van appartementen en grondgebonden woningen. "Wat betreft de architectuur wordt er gerefereerd aan de industriële setting van de voormalige Sphinxfabrieken", legt Jaco Meuwissen, directeur van 3W real estate, uit.

Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in 2019 hun intrek nemen in hun nieuwe woning.

Lees ook: Provincie steunt ontwikkeling Maastricht met 15 miljoen

Woningaanbod
Wethouder Gert-Jan Krabbendam van Stadsontwikkeling is heel tevreden met de plannen. "Het geeft aan dat wonen in Maastricht weer in trek is. Het woonaanbod in de stad wordt zo completer en het maakt Maastricht een stad voor 'young professionals' die houden van stedelijk wonen."

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen