Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 400 nieuwe woningen in Sphinxkwartier Maastricht

Geplaatst opwoensdag 4 oktober 2017 - 14:30

In het Sphinxkwartier in de binnenstad van Maastricht komen zo'n 380 nieuwe woningen. In 2018 wordt gestart met de bouw.

Dat is woensdag bekendgemaakt tijdens de vastgoedbeurs Expo Real in München.

Industrieel
De nieuwbouw moet een volgende impuls geven aan het Sphinxkwartier. Sphinx Zuid BV ontwikkelt op het terrein van de voormalige aardewerkfabriek een mix van appartementen en grondgebonden woningen. "Wat betreft de architectuur wordt er gerefereerd aan de industriële setting van de voormalige Sphinxfabrieken", legt Jaco Meuwissen, directeur van 3W real estate, uit.

Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in 2019 hun intrek nemen in hun nieuwe woning.

Lees ook: Provincie steunt ontwikkeling Maastricht met 15 miljoen

Woningaanbod
Wethouder Gert-Jan Krabbendam van Stadsontwikkeling is heel tevreden met de plannen. "Het geeft aan dat wonen in Maastricht weer in trek is. Het woonaanbod in de stad wordt zo completer en het maakt Maastricht een stad voor 'young professionals' die houden van stedelijk wonen."

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen