Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bijna 400 nieuwe woningen in Sphinxkwartier Maastricht

Geplaatst opwoensdag 4 oktober 2017 - 14:30

In het Sphinxkwartier in de binnenstad van Maastricht komen zo'n 380 nieuwe woningen. In 2018 wordt gestart met de bouw.

Dat is woensdag bekendgemaakt tijdens de vastgoedbeurs Expo Real in München.

Industrieel
De nieuwbouw moet een volgende impuls geven aan het Sphinxkwartier. Sphinx Zuid BV ontwikkelt op het terrein van de voormalige aardewerkfabriek een mix van appartementen en grondgebonden woningen. "Wat betreft de architectuur wordt er gerefereerd aan de industriële setting van de voormalige Sphinxfabrieken", legt Jaco Meuwissen, directeur van 3W real estate, uit.

Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in 2019 hun intrek nemen in hun nieuwe woning.

Lees ook: Provincie steunt ontwikkeling Maastricht met 15 miljoen

Woningaanbod
Wethouder Gert-Jan Krabbendam van Stadsontwikkeling is heel tevreden met de plannen. "Het geeft aan dat wonen in Maastricht weer in trek is. Het woonaanbod in de stad wordt zo completer en het maakt Maastricht een stad voor 'young professionals' die houden van stedelijk wonen."

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen