Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 260 Limburgse buurten aangemeld voor Burendag

Geplaatst opdonderdag 3 augustus 2017 - 12:33

Beter een goede buur dan een verre vriend. Met die gedachte wordt jaarlijks de Nationale Burendag georganiseerd. Bijna 260 buurten in Limburg hebben zich al aangemeld voor de editie van dit jaar.

Burendag wordt dit jaar voor 12e keer georganiseerd.

Record
De dag om buren dichterbij elkaar te brengen, gaat dit jaar naar verwachting een record aantal aanmeldingen krijgen. Met nog 1,5 maand te gaan, staat de teller inmiddels op 4450 activiteiten. Dat zijn er ruim 1000 meer dan afgelopen jaar rond deze tijd. Daarvan zijn er 258 in Limburg.

Ken je buur
Burendag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Jaarlijks komen mensen in duizenden buurten bijeen om met elkaar iets voor de buurt te doen. Ze knappen bijvoorbeeld de straat op, leggen een buurtmoestuin aan of timmeren onder het genot van een kop koffie samen een picknicktafel in elkaar.

Burendag wordt dit jaar op zaterdag 23 september georganiseerd.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Veiligheidsbeleid Mook en Middelaar wordt aangepakt
Hoe wordt Mook en Middelaar socialer en veiliger?
Burendag Panningen (28 sep 2019)
Limburg viert burendag
Martin is de leukste buurman van Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen