Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 2,6 miljoen kijkers voor The Passion in Roermond

Geplaatst opvrijdag 2 april 2021 - 9:36

Bijna 2,6 miljoen kijkers zaten donderdagavond aan de buis gekluisterd voor The Passion in Roermond.

Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO).

Minder kijkers dan vorig jaar
Dat is minder dan vorig jaar, toen werd het live uitgezonden vanuit het Mediapark in Hilversum met hoogtepunten van eerdere jaren en Johnny de Mol als verteller. Het paasspektakel op NPO 1 trok toen 2,9 miljoen kijkers.

Met 2.580.000 kijkers was The Passion donderdagavond wel het best bekeken programma.

Lees ook: Weinig mensen op de been bij begin van The Passion

Virtuele processie
Net als vorig jaar hebben duizenden kijkers van het tv-spektakel The Passion zich donderdagavond aangesloten bij een virtuele processie. Aan het einde van de uitzending 'liepen' meer dan 21.000 mensen mee.

Zonder publiek
Roermond zou in 2020 ook al het decor zijn voor The Passion, maar dat ging niet door vanwege de coronacrisis. Dit jaar werd het paasverhaal wel opgevoerd in Roermond. Er waren veel agenten en handhavers op de been om te controleren of er toch geen mensen waren die kwamen kijken. De Markt en het Munsterplein waren afgezet met zwarte hekken.

Hoofdrollen
Freek Bartels en Trijntje Oosterhuis vervulden dit jaar de rollen van Jezus en Maria. Voor het eerst werden ook bekende internationale liedjes vertolkt die een toepasselijke Nederlandse tekst kregen. Onder meer I'll Be There For You van The Rembrandts, Human van Rag'n'Bone Man, Ne Me Quitte Pas van Jacques Brel en Tears in Heaven van Eric Clapton werden in aangepaste vorm gezongen.

Een van de mooiste edities
The Passion werd donderdag voor de elfde keer opgevoerd. KRO-NCRV is trots op wat het dit jaar heeft neergezet. De omroep maakte het tv-spektakel voor het eerst zonder de EO en het eindresultaat mag er zijn, zei directeur Peter Kuipers na afloop. "Ik vond het een van de mooiste edities, maar vooral ook een van de actueelste." Eerder waren onder meer Gouda, Rotterdam, Groningen, Enschede en Amersfoort gaststad.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen