Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 2,6 miljoen kijkers voor The Passion in Roermond

Geplaatst opvrijdag 2 april 2021 - 9:36

Bijna 2,6 miljoen kijkers zaten donderdagavond aan de buis gekluisterd voor The Passion in Roermond.

Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO).

Minder kijkers dan vorig jaar
Dat is minder dan vorig jaar, toen werd het live uitgezonden vanuit het Mediapark in Hilversum met hoogtepunten van eerdere jaren en Johnny de Mol als verteller. Het paasspektakel op NPO 1 trok toen 2,9 miljoen kijkers.

Met 2.580.000 kijkers was The Passion donderdagavond wel het best bekeken programma.

Lees ook: Weinig mensen op de been bij begin van The Passion

Virtuele processie
Net als vorig jaar hebben duizenden kijkers van het tv-spektakel The Passion zich donderdagavond aangesloten bij een virtuele processie. Aan het einde van de uitzending 'liepen' meer dan 21.000 mensen mee.

Zonder publiek
Roermond zou in 2020 ook al het decor zijn voor The Passion, maar dat ging niet door vanwege de coronacrisis. Dit jaar werd het paasverhaal wel opgevoerd in Roermond. Er waren veel agenten en handhavers op de been om te controleren of er toch geen mensen waren die kwamen kijken. De Markt en het Munsterplein waren afgezet met zwarte hekken.

Hoofdrollen
Freek Bartels en Trijntje Oosterhuis vervulden dit jaar de rollen van Jezus en Maria. Voor het eerst werden ook bekende internationale liedjes vertolkt die een toepasselijke Nederlandse tekst kregen. Onder meer I'll Be There For You van The Rembrandts, Human van Rag'n'Bone Man, Ne Me Quitte Pas van Jacques Brel en Tears in Heaven van Eric Clapton werden in aangepaste vorm gezongen.

Een van de mooiste edities
The Passion werd donderdag voor de elfde keer opgevoerd. KRO-NCRV is trots op wat het dit jaar heeft neergezet. De omroep maakte het tv-spektakel voor het eerst zonder de EO en het eindresultaat mag er zijn, zei directeur Peter Kuipers na afloop. "Ik vond het een van de mooiste edities, maar vooral ook een van de actueelste." Eerder waren onder meer Gouda, Rotterdam, Groningen, Enschede en Amersfoort gaststad.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen