Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 2,6 miljoen kijkers voor The Passion in Roermond

Geplaatst opvrijdag 2 april 2021 - 9:36

Bijna 2,6 miljoen kijkers zaten donderdagavond aan de buis gekluisterd voor The Passion in Roermond.

Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO).

Minder kijkers dan vorig jaar
Dat is minder dan vorig jaar, toen werd het live uitgezonden vanuit het Mediapark in Hilversum met hoogtepunten van eerdere jaren en Johnny de Mol als verteller. Het paasspektakel op NPO 1 trok toen 2,9 miljoen kijkers.

Met 2.580.000 kijkers was The Passion donderdagavond wel het best bekeken programma.

Lees ook: Weinig mensen op de been bij begin van The Passion

Virtuele processie
Net als vorig jaar hebben duizenden kijkers van het tv-spektakel The Passion zich donderdagavond aangesloten bij een virtuele processie. Aan het einde van de uitzending 'liepen' meer dan 21.000 mensen mee.

Zonder publiek
Roermond zou in 2020 ook al het decor zijn voor The Passion, maar dat ging niet door vanwege de coronacrisis. Dit jaar werd het paasverhaal wel opgevoerd in Roermond. Er waren veel agenten en handhavers op de been om te controleren of er toch geen mensen waren die kwamen kijken. De Markt en het Munsterplein waren afgezet met zwarte hekken.

Hoofdrollen
Freek Bartels en Trijntje Oosterhuis vervulden dit jaar de rollen van Jezus en Maria. Voor het eerst werden ook bekende internationale liedjes vertolkt die een toepasselijke Nederlandse tekst kregen. Onder meer I'll Be There For You van The Rembrandts, Human van Rag'n'Bone Man, Ne Me Quitte Pas van Jacques Brel en Tears in Heaven van Eric Clapton werden in aangepaste vorm gezongen.

Een van de mooiste edities
The Passion werd donderdag voor de elfde keer opgevoerd. KRO-NCRV is trots op wat het dit jaar heeft neergezet. De omroep maakte het tv-spektakel voor het eerst zonder de EO en het eindresultaat mag er zijn, zei directeur Peter Kuipers na afloop. "Ik vond het een van de mooiste edities, maar vooral ook een van de actueelste." Eerder waren onder meer Gouda, Rotterdam, Groningen, Enschede en Amersfoort gaststad.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen