Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 250 wapens ingeleverd bij politie: 'Ook museumstukken'

Geplaatst opzaterdag 10 oktober 2020 - 10:34

Bij de Limburgse politie zijn tussen 5 en 9 oktober in totaal 246 wapens ingeleverd. Daar zitten mogelijk ook museumstukken tussen.

Dat maakt de politie zaterdagochtend bekend. Het ingeleverde wapenarsenaal telt onder meer twintig vuurwapens en twee oefenlandmijnen. Onder de vuurwapens bevinden zich een revolver, gasalarmpistolen, hagelgeweren, een stropersgeweer en een schietpen.

Week van de Veiligheid
De politie spreekt van een hoog aantal wapens dat is ingeleverd, tijdens de Week van de Veiligheid. Wapenbezitters konden van hun wapens af, zonder gepakt te kunnen worden op verboden wapenbezit.

Museumstukken
Onder het ingeleverde wapentuig zitten misschien ook twee museumstukken, denkt de politie. Het gaat om een klewang (Indonenisch zwaard) en om een oud ceremonieel degen van de politie.

Vernietigd
Het merendeel van de ingeleverde wapens bestaat uit messen en luchtbuksen. Alle wapens worden, op de mogelijke museumstukken na, vernietigd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen