Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 250 inschrijvingen voor Wereld Muziek Concours

Geplaatst opdonderdag 13 oktober 2016 - 13:53

Voor het Wereld Muziek Concours (WMC) in de zomer van 2017 in Kerkrade hebben zich 245 muziekverenigingen ingeschreven.

De organisatie van het WMC telt al zeker 275 wedstrijddeelnames omdat sommige orkesten aan meerdere onderdelen meedoen. Het aantal deelnemers is ten opzichte van 2013 toegenomen, zegt Harrie Reumkens, artistiek manager van het WMC.

Internationaal
​Muziekgroepen uit onder meer Mexico, Venezuela, Verenigde Staten, Tsjechië, Hongarije, Letland en Litouwen komen naar Kerkrade. Reumkens hoopt nog op deelnemers uit Thailand, Zuid-Afrika en Australië.

Stadion en theater
Het WMC zal plaatsvinden in de
Rodahal, het Parkstad Limburg Stadion, het theater in Kerkrade en voor het eerst ook in de schouwburg van Heerlen waar de slagwerkensembles gaan spelen.

Concertdivisie
Voor de wedstrijd voor harmonie-orkesten in de hoogste divisie, de
concertdivisie, hebben het Sinfonisches Blasorchester uit het Zwitserse Bern, La Armonica uit het Spaanse Buñol en het Sinfonisches Blasorchester Ried uit Oostenrijk zich aangemeld.

Thorn en Eijsden
Over deelname van Limburgse
toporkesten, zoals de harmonieën uit Thorn en Eijsden kan de organisatie van het WMC nog niets zeggen. Deze verenigingen krijgen nog even de tijd om een keuze te maken of ze wel of niet deelnemen aan het WMC 2017.

Showwedstrijden
Tijdens WMC Kerkrade - van 6 tot 30 juli 2017 - zijn er naast concertwedstrijden, blaasorkesten en slagwerkensembles, ook mars en showwedstrijden en marsparades voor marching- en showbands. Ook is er een dirigentencursus en wedstrijd voor jonge dirigenten van blaasorkesten.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

WMC verwacht quitte te spelen na drukbezochte editie
Recordaantal deelnemers voor Wereld Muziek Concours
Wereld Muziek Concours 2017
Meer divisies bij volgende editie Wereld Muziek Concours
Björn Bus en Henk Smit nieuwe artistiek managers WMC
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen