Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 2100 asielzoekers van de radar verdwenen in Limburg

Geplaatst opzaterdag 10 maart 2018 - 7:51

Er zijn de afgelopen drie jaar 2076 asielzoekers volledig van de radar verdwenen uit de Limburgse asielzoekerscentra.

Dat blijkt uit cijfers van De Limburger na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur. Het zou vooral gaan om Syriërs (239), Algerijnen (207) en Marokkanen (172). Dit zijn grotendeels alleenreizende mannen.

Vergrootglas
Er is een stijging van verdwenen asielzoekers de afgelopen jaren. In 2015 vertrokken volgens de krant ruim 300 mensen met onbekende bestemming. In de jaren 2016 en 2017 meer dan 800 per jaar. De groep uit Syrië en andere islamitische landen zou niet onder een vergrootglas liggen bij de opsporings- en veiligheidsdiensten.

"Indien er signalen zijn over een (mogelijke) dreiging voor de nationale veiligheid wordt er door de bevoegde inlichtingen en veiligheidsdiensten gemonitord en zo nodig ingegrepen", zegt een woordvoerster van de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) aan De Limburger.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen